Voordelen voor uw dier

Voor uw huisdier kan een consult een stuk minder stressvol zijn als het in hun eigen vertrouwde omgeving plaatsvindt. Voor katten is de reis vaak erg stressvol, te beginnen met het mandje, de auto, maar ook het moeten wachten in een wachtkamer met bijvoorbeeld blaffende honden. Ook een groot aantal honden vindt reizen in de auto niet zo leuk, bijvoorbeeld omdat ze wagenziek zijn of omdat ze moeite hebben met de auto in-en uitgaan (bijvoorbeeld oude of zieke dieren). Daarnaast kan het voor hen ook stressvol zijn om in een wachtkamer met andere honden (niet elke hond vindt andere honden leuk!) of katten te moeten zitten. Ook voor de kleine knagers is het reizen meestal een heel avontuur.

Voordelen voor uzelf

Voor het baasje zitten er ook een aantal voordelen aan. Ten eerste kost het minder tijd, omdat u niet meer naar de kliniek hoeft te reizen. Voor oudere mensen, mensen zonder eigen vervoer of mensen die slecht ter been zijn is een bijkomend voordeel dat er geen reis meer geregeld hoeft te worden. Heeft u meerder dieren, dan is het organiseren van een bezoekje aan de dierenarts soms een hele uitdaging. Ook hiervoor is de Mobiele Dierenkliniek zeer geschikt.

Voor de dierenarts

Voor mij als dierenarts is het een voordeel een dier in zijn eigen omgeving te onderzoeken, omdat ze minder gestrest zijn en het onderzoek dan vaak beter toelaten. Maar ook omdat bepaalde problemen thuis duidelijker te zien zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan gedragsproblemen.