Visie en werkwijze

Wat voor mij voorop staat bij de behandeling van een dier is dat hij met respect en begrip wordt benaderd. Vaak wordt vergeten dat een bezoek aan de dokter voor een dier net zo stressvol is als voor ons en dat een hond dat kan laten merken door bijvoorbeeld te blaffen of een kat door te blazen. Helaas wordt dan nog maar al te vaak het dier in een houdgreep genomen. Mijn ervaring is dat als je even rust neemt en het dier even laat wennen, je het onderzoek op een veel minder stressvolle wijze uit kan voeren.

De meeste onderzoeken zijn ook veel beter uit te voeren bij een ontspannen dier, denk bijvoorbeeld aan een hartje die veel rustiger klopt, waardoor een ruisje beter te horen is, of de spieren die veel minder gespannen zijn waardoor een blessure makkelijker te vinden is. Een bijkomend voordeel is dat het dier de volgende keren vaak ook rustiger is, omdat hij leert dat het eigenlijk helemaal niet zo erg is.

Daarnaast spreekt het voor zich dat zowel mijn kennis als de apparatuur waarmee ik werk volledig up-to-date zijn, zodat de best mogelijk behandeling van uw dier wordt gegarandeerd. Mocht het zo zijn dat ik zelf niet over de nodige apparatuur beschik, dan beschik ik over een ruim netwerk van zeer vakkundige specialisten waar ik u met een gerust hart naar door kan sturen.