Bas Monnik

Rita Monnik

Mijn ” heftige” kennismaking met de mobiele dierenkliniek.

Tja, en dan komt het moment dat je hond van 15 jaar, met een verleden van 13 jaar verwaarlozing en mishandeling recht heeft om zijn laatste stukje nog waardig af te mogen sluiten, na twee jaar hier nog even gewoon hond te mogen zijn geweest.
Je neemt contact op met je Da en wat blijkt dan, dat afspraken, heel lang geleden gemaakt en altijd werkzaam geweest, plotseling eenzijdig zijn veranderd.
Dan heb je een levensgroot probleem, zeker omdat ik nogal uitgesproken idee├źn heb, over het verloop van een euthanasie.
Of de hond het aanvoelde, hij krabbelde plotseling weer op, maar bleef duidelijk een ” hondje van de dag”
Maar een oplossing moest er wel komen op korte termijn. Nu had ik een aankondiging gelezen over de rijdende dierenambulance. Maar om nu zomaar een niet bekende dierenarts te bellen en op te zadelen met een voor haar ook geen fijn consult, vond ik erg moeilijk.
Na enig wikken en wegen toch de telefoon gepakt voor overleg.
Wat een verademing en een geruststelling voor mij, Thea begreep de situatie volledig en als het moment daar zou zijn, mocht ik haar meteen bellen en zou ze komen.
Doch de situatie veranderde hier razendsnel, nee niet met ons terminale hondje, maar onze 15 jarige poes werd plotseling ziek en binnen vier dagen belde ik idd Thea.
Nu niet met de hulpvraag voor onze hond, maar een noodkreet om onze poes te helpen
Om 8 uur ’s morgens gebeld en om 9 uur was ze er. Alles ging precies zoals wij het wensten
Maar onze eerste kennismaking was nog niet heftig genoeg, want nog geen zes dagen later moest ik weer een beroep op haar doen. Nu dus voor de hond.
Hoe heftig het hier was, kan elke dierenvriend zich voorstellen, maar ondanks alle spanning en emotie was Thea beiden keren daar.
En zeker niet alleen met kennis en inzicht als dierenarts, maar bovenal als een warm en meevoelend mens op dit soort ingrijpende momenten.
Thea, ik ben blij dat we je hebben leren kennen en hoop op een fijne samenwerking de komende jaren.