Mies Wieskamp

Nienke Wieskamp


Op 25 maart las ik dat ik de kadobon had gewonnen voor een gratis consult bij de Mobiele Dierenkliniek nav een Facebook actie. Wat ontzettend leuk! 31 Maart heb ik de kadobon in ontvangst mogen nemen en hebben we samen met hond Tycho nog even geposeerd voor de foto.

28 april stond de afspraak gepland. Een specifieke reden voor een consult had ik niet, maar een 2nd opinion over het gebit van m’n kat Mies, is nooit verkeerd. Alle snijtandjes is hij namelijk al kwijt, leeft op speciale brokken voor het gebit, maar heeft ondanks alles toch snel last van ontstoken tandvlees en tandsteen.

Toen Thea op de dag van de afspraak mooi op tijd aan huis verscheen, heeft ze eerst even rustig de dieren begroet. Binnen in de woning heeft Mies een eerste inspectie gekregen. Even luisteren naar het hartje, en vervolgens even in het bekkie kijken. Al gauw kwam Thea tot de conclusie dat er wat plekjes waren waar wat tandsteen weggehaald moest worden. (Dit was van te voren ook al wel besproken) In overleg met mij is de narcose toegediend, en hebben we rustig gewacht tot Mies in diepe rust verkeerde. Toen hebben we hem meegenomen naar de behandeltafel in de Mobiele dierenkliniek. Hier werd nog eens goed naar de kiesjes en hoektanden gekeken en werden deze netjes schoongemaakt en gepolijst. Sommige kiesjes waren niet meer te redden, en zaten erg los. Deze zijn dan ook direct, zonder al te veel moeite, getrokken. En ach, nu Mies toch in diepe rust is, konden ook de nageltjes meteen even geknipt worden!

Na de behandeling werd Mies binnen op een kussentje gelegd en kreeg hij z’n spuitje om wakker te worden. Terwijl hij aan het ontwaken was, is Thea de wagen op gaan ruimen en schoon gaan maken. Toen dat klaar was, heeft ze me netjes uitgelegd dat het de daaropvolgende dagen wel van belang was om antibiotica en pijnstilling te geven, en mocht het nodig zijn kon ik uiteraard contact met haar opnemen.

Zodra Mies weer een beetje bij positieven was, en weer voorzichtig rond liep in de woonkamer, heeft Thea de rekening opgemaakt. De behandelkosten zijn verrekend met de gewonnen prijs. Toen heeft ze haar spullen gepakt en hebben we afscheid genomen. Een dag later werd er nog even gevraagd via Facebook hoe het met de patiënt ging, maar alles verliep prima! Mies lijkt geen last te hebben gehad van de behandeling en kan voorlopig weer even vooruit met een mooi schoon gebit!

Bedankt voor deze super service!